Tko je tanja

Tanja, punim imenom Tatjana Grgurina Vučetić, tekstilna je umjetnica i dizajnerica,  dipl.ing.  tekstilne tehnologije i dizajna, trenutno predsjednica tekstilne sekcije Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti Hrvatske (ULUPUH), 

Tanja se oduvijek bavila kreativnim radom. Duge sate učenja u školi i na faksu kratila je izrađujući nakit od svega što bi joj došlo pod ruku: od glinamola, perlica,… čak i od kore drveta. Kad je u vrijeme srednje škole otkrila slikanje na svili, dileme oko upisa na faks nije niti bilo. 

Prije nekoliko je godina zaključila da joj se ne sviđa izbor odjeće u našim trgovinama,  pogotovo za žene koje nose broj veći od 40. Kao modni dizajner po struci, uvidjela je priliku da spoji manjak na tržištu i svoju kreativnost. Odlučila je raditi jednostavnu i udobnu odjeću, koju ručno oslikava, ili printa tehnikom ručnog otiskivanja otiscima izrađenim prema vlastitim crtežima. 

Koristi isključivo pamuk, ponekad s malo elastina, kako bi njezine kreacije bile udobne za nošenje. Iako su ručno oslikane/štampane, lako se održavaju i peru se u perilici. Kako se ne bi trebale peglati, osmislila je kolekciju Origami, koja najbolje izgleda – izgužvana!

Danas Tanja ima svoj mali atelier u Zagrebu, u Kuhačevoj ulici na broju 2 (Kvatrić) gdje stvara svoja umjetnička djela od tekstila i drži radionice zainteresiranima za kreativu, tekstil, kao i svima koje se žele povremeno malo opustiti od užurbanog života, uzeti malo vremena za seba i pritom nešto izraditi i/ili naučiti.

Tanja je članica ULUPUH-a i HZSU-a. Dosad je imala nekoliko samostalnih izložbi i sudjelovala  na većem broju skupnih.  Više o Tanjinom umjetničkom djelovanju:  https://ulupuh.hr/clanovi/grgurina-vucetic-tatjana/